Topigs Norsvin: 100 éves genetikai fejlődés

A holland sertéstartók 1922. február 24-én megalapították a Sertéstartók és Sertéstenyésztők Szövetségét Centraal Bureau voor de Varkensfokkerij* – CBV – a hazai sertéstartás és sertés tenyésztés fejlesztése céljából. A CBV megalapítása volt a mai Topigs Norsvin szervezet bölcsője és kezdete. Ez 100 éves genetikai fejlődést jelent.

Az elmúlt évszázad során a szervezet a világ egyik legnagyobb sertésgenetikai cégévé nőtte ki magát, amely csaknem 60 országban működik. Csakúgy, mint a kezdeti években, továbbra is az innováció a fő hajtóerő. Következésképpen minden eddiginél több lehetőség kínálkozik a genetikai előrehaladás megvalósítására, amely előnyös az ügyfelek számára az egész világon.

A Topigs Norsvin által elért 100 éves fejlődés elsősorban a sertéstenyésztők és a sertéshús-ágazat sikeréhez történő hozzájárulás egy évszázadát jelenti. A Topigs Norsvin világelső a sertéstenyésztés területén, és száz éve fontos partnere az élenjáró, progresszív termelőknek. Ez részben a sertéstenyésztők (akik továbbra is többségi részvényesek) egyedi és sziklaszilárd hozzájárulásának köszönhető, és azoknak a lehetőségeknek, amelyeket a technológiai innovációk nyújtottak és kínálnak ma is.

Ez a kombináció azt is jelenti, hogy a Topigs Norsvin a kiegyensúlyozott sertéstenyésztés feltalálója. Egy olyan tenyésztési vízióé, amely az egész állatot figyelembe veszi. Más szóval: nem korlátozott számú tulajdonságra épülő, rövid távú tenyésztést, hanem a magas színvonalú sertés tenyésztést a maga teljességében. Mindezen erőfeszítések célja a hosszú távú és jövőorientált sertéshústermelés megvalósítása.

*Központi Sertéstenyésztési Iroda

A bejegyzés megosztása: