Békére várva

Az ukrán piac 2 éve tartozik a Topigs Norsvin Közép-Európa területéhez, mi vagyunk felelősek a Topigs Norsvin genetika sikeres forgalmazásáért és menedzseléséért Ukrajnában.

A Topigs Norsvin Közép-Európa minden dolgozója teljes odaadással támogatja és hozzájárul az ukrán sertéstenyésztés fejlesztéséhez, a meglévő és új partnereink magas szintű Topigs Norsvin genetikával történő ellátásához. Az a célunk, hogy kiaknázzuk az ukrán sertéstenyésztésben rejlő pozitív lehetőségeket az ukrán sertéstenyésztés javát szolgálva.

A CIAB (Centre for Improvement Animal Breeding Ltd.) gyakorlatilag az Ukrán Sertéshústermelők Szövetsége. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, rendszeresen kommunikálunk és megpróbálunk mindent megtenni, hogy a háborús körülmények ellenére a CIAB-ban dolgozó minden kollegánk és családjaik át tudják vészelni a háborús időket.

Kapcsolatunk története:

A CIAB Központjával 2020. októberében kötöttünk együttműködési szerződést.

Békeidőben: CIAB, Topigs SNW és Topigs Norsvin Közép-Európa szakemberei egy sikeres megbeszélés után a Topigs SNW Németország irodája előtt
Balról jobbra: Vladyslav Kachmar CIAB, Eduard Eissing T-SNW, Mykola Babenko CIAB, Simon Gyula TNKE, Stefan Everwin T-SNW, Dr. Gaál Csaba TNKE
Békeidőben: “Last Summer Day” Konferencia 2021 Kijev
 Balról jobbra: Mihály Peresta Munkacevo, Dr. Gaál Csaba TNKE, Oleksandr Skoryk MIAU Kharkiv, Mykola Babenko CIAB

A CIAB együttműködés nagyon jól alakult, aminek köszönhetően 2021. augusztusában magas genetikai értékű Topigs Norsvin SPF kocasüldőket Csehországból és magas genetikai értékű Topigs Norsvin tenyészkanokat Franciaországból szállítottunk Ukrajnába.

Békeidőben: az első TN70 süldők megérkeznek az Agrosvit telepére
Békeidőben: TN Tempo terminal kanok megérkeznek SPF kamionnal az Agrosvit telepére

A Topigs Norsvin Közép-Európa és a CIAB szakemberei rendszeresítették a kansperma exportot is Ukrajnába, annak érdekében, hogy az ukrán tenyészetek folyamatosan kapcsolatban lehessenek az európai Topigs Norsvin populációval és a magas genetikai szaporítóanyagon keresztül el tudjuk juttatni az aktuális genetikai fejlődések eredményeit.

Békeidőben: Topigs Norsvin magas genetikai értékű első kansperma szállítmányának vámkezelése után az Agrosvit telepén
Balról jobbra: Mykola Babenko CIAB, László Ivett TNKE, Vladyslav Kachmar CIAB

A kocasüldők nagyon jó gazdához, az Agrosvit céghez kerültek.

Az Agrosvit és a CIAB szakemberei nagyon sikeresen indították el a termelést Ukrajnában a Topigs Norsvin genetikával.

Ennek köszönhetően az élve született malacok számának átlaga elérte az előhasi fialásoknál a 14,8 darabot az ukrán partner telepeken. Az Agrosvit kiváló eredményeit látva, az elmúlt hónapokban még több ukrán termelő keresett meg és érdeklődik a Topigs Norsvin genetika iránt.

A háború borzalmai mélyen megdöbbentettek és elszomorítottak, akárcsak a Topigs Norsvin Közép-Európa minden munkatársát. Hosszú pályafutásom alatt még soha nem történt ennyi rossz a világ gazdaságában és személyes életünkben, mint az elmúlt 3 évben; ASP, Covid-19 és most a háború.

Ezeket mind örömmel kihagytam volna az életemből.

Nagyon bízom, hogy mihamarabb magunk mögött tudjuk hagyni a rosszat és ahogy a közmondás mondja a 3 csapást mindig 3 áldás követi.

Mindannyian, ők és mi is, nagyon várjuk a háború végét.

Simon Gyula
Ügyvezető
Topigs Norsvin Közép-Európa Kft.

A bejegyzés megosztása: