Innova Canada: a genetikai fejlődés stabil és megbízható áramlásának biztosítása

Peter van Kemenade, Globális Ellátásilánc Menedzsment Igazgató

A legjobb, magas állategészségügyi státuszú genetikai anyag gyors és megbízható áramlásának biztosítása a forgalmazók és a vásárlók számára. Röviden, ez az, amire Peter van Kemenade, a Globális Ellátásilánc Menedzsment Igazgatója törekszik. Az új genetikai központ, az Innova Canada megépítése nagy lendületet ad a magas állategészségügyi státuszú genetikának. Peter elmagyarázza hogy milyen fontos ez az új nukleusz telep a genetika biztosításának szempontjából.

Az Innova Canada a Topigs Norsvin tenyésztési struktúrájának legújabb bővítése, mely a TN70 koca egyik vonalának, a Z-vonal tenyésztésének fő helyszíne lesz. Ez a Topigs Norsvin történetének legnagyobb beruházása, mely a gyorsabb genetikai fejlődést eredményez majd.. A partnereink világszerte élvezni fogják ennek a hasznát.

Peter van Kemenade,: “Az Innova Canada lesz a genetikai fejlődés két központi helyszínének egyike. A másik Norvégiában található. Mindkettő egy Delta tesztállomással van kapcsolatban, ahol a nukleuszból származó kansüldők felnevelése és tesztelése történik. A kanadai és norvégiai rendszereink egyedülállóak és példa nélküliek a sertésgenetika világában.”

A Globális Ellátásilánc Menedzsment Igazgatója három fontos előnyt lát az ellátási lánc szempontjából. Ezek egyaránt vonatkoznak mind a kanadai, mind a norvég tenyésztési központra.

  1. Magas állategészségügyi státusz
    Az Innova Canada Manitoba egy olyan részén található, amely járványvédelmi szempontból nagyon biztonságos és alacsony a sertéssűrűség. Ez, valamint a folyamatosan magas szinten tartott járványvédelmi menedzsment minimalizálja a befertőződések kockázatát, garantálja a következetes genetikai fejlődést, és biztosítja a genetika globális szállíthatóságát.
  2. Biztos génáramlás, nagy számú tenyészállat alkalmazásával
    Az Innova Canada szervezete és hálózata gyorsabb genetikai fejlődést biztosít. Ezenkívül az Innova-n nagyobb számban állnak rendelkezésre kanok és kocasüldők.
  3. Akadály nélküli terjesztés
    Kanada kiváló ország arra, hogy a terjesztés központja legyen. Magas állategészségügyi szintjének, a szakszerű állategészségügyi hatóságoknak és a világ szinte minden országára érvényes állatorvosi bizonyítványoknak köszönhetően a tenyészállatok és a sperma akadályok nélkül szállíthatóak. A CFIA a hatósági állatorvosi rendszer szintén magas színvonalon működik.

Van Kemenade: “Mindez hozzájárul ahhoz, hogy minimális legyen a fennakadások lehetősége ,így biztosítható a stabil genetikai fejlesztési munka, ezáltal még megbízhatóbb beszállítóvá válunk. Mindez tovább csökkenti a genetikai lemaradást.. Más szóval, több partnerünknél hamarabb kerül az istállóba a legújabb genetikai fejlesztés.”

Az Innova Canada hozzájárulása csak egy része a történetnek. A nemzetközi spermaellátási központok globális hálózata szintén kulcsfontosságú szerepet fog játszani. A Norvégiában, Hollandiában, Kanadában és Spanyolországban található mesterséges termékenyítő állomásaink folyamatosan kapják majd a kanadai és norvégiai nukleusz központokból származó kanok legújabb generációit. Ezek az állomások biztosítják, hogy a genetikai fejlődés eredménye gyorsan eljusson ügyfeleinkhez. Ez párhuzamosan fog megvalósulni a Delta Kanadától származó kanokkal és az Innova Kanadától származó kocasüldőkkel, melyek, közvetlenül a vásárlóinkhoz kerülnek.

“Az Innova Canada és a spermaközpontjaink globális hálózata olyan ékkövek lesznek, amelyek számos előnyt biztosítanak ügyfeleink számára. Egész pályafutásom alatt a sertésgenetikával foglalkoztam, és igazán kiváltságosnak érzem magamat, hogy azzal a struktúrával dolgozhatok, amelyet a Topigs Norsvin fejleszt. Megtiszteltetés, hogy hozzájárulhatok ehhez és számos ügyfelünk sikeréhez világszerte.”

Peter van Kemenade

Innova Canada: magasabb szintű genetikai fejlesztés, gyorsabb hozzáférés
A Topigs Norsvin ügyfelei tapasztalni fogják az Innova Canada hatását. A genetikai fejlődés felgyorsul, és ennek az eredménye gyorsabban fog megvalósulni. Ez növelni fogja a partnereink istállóiban elért teljesítményt, ami magasabb nyereséghez vezet. A megbízhatóság is növekedni fog. A tenyészállatok és a sperma nagyobb mennyiségben és folyamatos ellátás mellett áll majd rendelkezésre.

A bejegyzés megosztása: