A Topigs Norsvin megnyitotta az Innova Canada-t

Szeptember 21-én a Topigs Norsvin megtartotta az Innova Canada új nukleusz telepének hivatalos megnyitóját. Az Innova Canada megnyitása fontos lépést jelent a Topigs Norsvin mint globális genetikai beszállító további fejlődésében. Az új nukleusztelep a kanadai nukleuszkapacitás korszerűsítésére és bővítésére irányuló nagyobb terv része. Az Innova Canada hozzájárul a genetikai fejlődés további felgyorsításához a Z-vonalban, amely a TN70 koca alapját képező egyik vonal.

A Topigs Norsvin ezzel a beruházással a Topigs Norsvin genetikája iránti növekvő kereslet kielégítésére számít, különösen az Egyesült Államokban. Ez a genetikai fejlődés felgyorsításához és a genetikai fejlődés gyorsabb terjesztéséhez is vezet majd ügyfeleink számára világszerte. Hans Olijslagers műszaki igazgató: “Az Innova Canada része a Topigs Norsvin hosszú távú, kiegyensúlyozott tenyésztési stratégiájának, és jelentősen hozzájárul a genetikai fejlődés további növelésére irányuló célunk eléréséhez. Bár világszerte hozzájárul ügyfeleink sikeréhez, különösen az észak-amerikai piac iránti elkötelezettségünket mutatja.”

Az új nukleusz egyik újítása a csoportos vemheskoca-tartás és a kötetlen fialás bevezetése lesz. A cél az, hogy teljes mértékben összhangban legyen a jövőbeli kanadai állatjóléti jogszabályokkal és más országok jogszabályaival. Ez azt is jelenti, hogy a genetikai vonalakat erre a tartási típusra fogják tenyészteni.

Az Innova Canada teljes egészében elektromos energiával működik, és nem használ fosszilis energiaforrásokat, például propánt vagy földgázt. Mivel a villamos energia 97%-a vízenergiából származik, a mag megújuló és gyakorlatilag emissziómentes energiát használ.

Az Innova Canada másik fontos szempontja a magas fokú biológiai biztonság. Az új nukleusz a manitobai Plumas közelében található, egy alacsony sertéssűrűségű területen. A szigorú biológiai biztonsági előírásokkal, szigorú szállítási szabályokkal és magas szintű egészségügyi ellenőrzéssel kombinálva ez biztosítja a legmagasabb egészségügyi státuszt és az ellátás folyamatosságát.

A bejegyzés megosztása: