5 fókuszterületünkről

A Topigs Norsvin több, mint kiváló genetika. 

Ügyfeleink bízhatnak nemzetközi kutatási részlegünk és specialista csapatunk szakértelmében.  Partnereink személyre szabott megoldásokra számíthatnak.

A rendelkezésre álló legkiválóbb genetikát gyorsan és hatékony módon biztosítjuk ügyfeleinknek.  Segítünk a termékeinkkel elérhető legjobb eredmények megvalósításában.

A Topigs Norsvin kutatási és szakértői részlegei öt területen végzik munkájukat:

Szaporodásbiológia
Ezen a területen dolgozó kutatóink célja a kanok és kocák termékenységének további javítása. Specialistáink segítenek a lehetséges legjobb üzemi termékenységi eredmények elérésében. Mindez hozzájárul a kiváló gének hatékonyabb és gyorsabb elterjesztéséhez és jobb termékenységi eredmények eléréséhez. Szakértőink segítik a kantelepek magas színvonalú, ugyanakkor költséghatékony munkáját is.

Az egészég és a környezet
A cél olyan életerős, betegségeknek ellenálló állatok kitenyésztése, amelyek folyamatosan jó eredménnyel termelnek, akár kevésbé optimális környezetben is. Céljaink közé tartozik az állatjólét szintjének emelése is. Állatorvosaink közreműködnek a telepi járványvédelem és az állategészségügyi technológia kidolgozásában és segítenek a genetika terjesztésében.

Húsminőség és vágóérték
A platform az ízletes sertéshús biztonságos és hatékony előállításához járul hozzá. Ez magában foglalja a színhústartalom a húsminőség és az értékes húsrészek arányának növelését.

A szakmai csapat feladata az ilyen irányú szaktudás fejlesztése és megosztása. A vágóhidaknál, húsfeldolgozó üzemeknél valamint hús nagy- és kiskereskedőknél jelentkező kihívásokra ajánlanak megoldásokat.

Takarmány és takarmányozási hatékonyság
A takarmányozási platform szakmai csapata dolgozza ki a szükséges takarmányösszetételt, valamint a takarmányozási stratégiákat. Eredményeiket a különböző tisztavérű vonalaknak és keresztezéseknek javasolt takarmányozási kézikönyvekben foglalják össze. A kutatók a testtömeg-gyarapodás megfelelő modellezésére és a takarmányfelvétel növelésére helyezik a hangsúlyt. Emellett vizsgálják a tisztavérű vonalak genetikai előrehaladásának és ennek a keresztezett állományokban való kifejeződésének a kapcsolatát.

Genetika és genomika
A genetika és genomika terület feladata a tenyésztési előrehaladás kidolgozása és bevezetése. A legújabb technológiák – mint a genomika, a gépi tanulás és a fejlett statisztikai modellek – alkalmazása és fejlesztése segíti a genetikai előrehaladást. A tenyésztési programok vezetői a legkiválóbb tenyésztési stratégiát alkalmazzák vállalatunk nukleusz telepein és ügyfeleink telepein egyaránt.