Személyre szabott szolgáltatás a legjobb eredményért

Az Ideal Animal Nutrition (Ideális Állat-takarmányozás) nevű cég szakembere, takarmányozási tanácsaival támogatja a Topigs Norsvin pertnereit. A TN70-es egy, a többiektől eltérő koca, így egészen más takarmányozási módot is igényel. Knott számos partnernek ad tanácsot arra nézve, hogy miként érjék el a lehető legjobb eredményt. Mindemellett a TN Tempo különleges takarmányozási stratégiát igényel.    

A sertések előállítása azt jelenti, hogy a lehető legjobb eredmények elérésének érdekében személyre szabják a helyzetet. Jeff Knott a legjobb eredményt adó személyre szabott szolgáltatás specialistája. Knott: «Nemcsak a genetika típusa teszi szükségessé a másfajta megközelítést. Az emberek gyakran nem veszik észre, hogy a genetika gyorsan fejlődik. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a genetika ma más takarmányozási stratégiát és takarmányformulázást igényel, mint néhány évvel ezelőtt.»

A Topigs Norsvin modern, kiváló minőségű, nagy potenciálú genetikája testreszabott takarmányozási stratégiát és takarmányformulázást igényel, hogy a genetikai potenciál teljes mértékben kifejeződhessen. Knott néhány példát sorol fel:

A TN70 nagy, egységes almokat produkál, és tejtermelése is kiemelkedő. Ez teszi a modern kocát különlegessé, ez a tökéletes anyaállat. Annak érdekében, hogy a kocával a lehető legjobb eredményt lehessen elérni, másképp kell takarmányozni, mint más genetikákat. „Ha jól csináljuk, a koca csodálatos, és sokat is hoz. Ez nem korlátozódik a kocaistállóra; utódai is jobban teljesítenek a hizlaldában. Gyakran alábecsülik a kocának a hízók hatékonyságában játszott szerepét. Például a hízók takarmányértékesítése körülbelül 0,1-del jobb összehasonlítva más kocagenetikákkal. Most első alkalommal, valóban számít, hogy ki a hízó anyja.” A TN Tempo-nak jó az étvágya. „Ez azt jelenti, hogy a takarmány recepteket és a takarmányozási programot ennek megfelelően kell kialakítani. De ez nem minden. Mivel nagy a takarmányfelvétele és gyorsan gyarapszik, több hőt is termel. Ez azt jelenti, hogy a szellőzési beállításokat szintén módosítani kell, hogy a hízó számára olyan klímát biztosítsunk, ahol az a legjobban gyarapszik.”

Finomhangolás

Jeff Knott szemében a finomhangolás fontos dolog azon termelők számára, akik versenyben akarnak maradni. A termelési költségek a jövőben emelkedni fognak. Ez azt jelenti, hogy a siker érdekében mindennek tökéletesnek kell lennie. «Egy életerős sertés segítség az akadályoktól és problémáktól mentes, teljes értékű sertések előállítása során. Ebben a folyamatban a személyre szabott takarmányozás és telepi menedzsment finomhangolása is létfontosságú. Jobban kell figyelnünk a partnerek szükségleteire. A partnerek egyre inkább teljes értékű, egyforma és robusztus sertést akarnak.

Az Ideal Animal Nutrition egy fiatal, sikeres vállalat, amely 2014-ben alakult. Takarmányozási szaktanácsadást végez sertéstenyésztők számára, elsősorban az Egyesült Államok középső részén (évente körülbelül 1 millió előállított hízóval). Az Ideal Animal Nutrition erőssége a gyakorlatias mentalitás és a személyes megközelítés. Ez teszi őket csapattagokká, mind az istállóban, mind az irodában. Knott és csapata együtt dolgozik a termelőkkel a felállított célokért, és messzebbre tekint, mint csak a takarmány receptek készítése és a takarmányozási stratégia. Például számításba veszik az istálló elrendezését, a menedzsmentet, és a termelés más elemeit is.

Három tipp a TN70 sikeréhez

  • A vemhesség alatti takarmányozás a testkondíció-ponton alapuljon.
  • Ismerni kell a laktáció alatti takarmány-felvételt, hogy a megfelelő tápanyag bejutását biztosítani lehessen (pl. aminosavak).
  • Biztosítsa, hogy a koca a laktáció alatt, naponta legalább kétszer álljon fel enni.

Öt tipp a TN Tempo sikeréhez

  • Biztosítson állandó takarmányellátást.
  • Módosítsa a szellőzési beállításokat. A hízó több hőt termel, mert többet eszik, és gyorsabban gyarapszik.
  • Még nagy takarmány-felvétel esetén is biztosítani kell, hogy a sertés elegendő tápanyagot kapjon, mert arra a gyorsabb növekedés érdekében szüksége van.
  • A takarmányban legyen elegendő  és többféle rost az egészséges bélrendszer érdekében.
  • Biztosítsunk elegendő ivóvizet.

A bejegyzés megosztása: