Fenntartható és problémamentes termelés

A tökéletes csapat: egy koca a maga tulajdonságaival a hosszú hasznos élettartammal, a magas tejtermeléssel és az anyai képességeivel, és a malac a maga robusztuságával, az egészségével és a szociális viselkedésével. Ők együtt adják az alapját egy fenntartható, problémamentes és zavartalan termelésnek a születésétől egészen a hizlalás végéig. A Topigs Norsvin kiegyensúlyozott tenyésztési programja minden tekintetben egyesíti az anyai tulajdonságokat, a malacok életképességét, egészségét, és a kocák. valamint a malacok robusztusságát. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megfeleljünk a hitvallásunknak: „Minden megszületett malacot saját anyjának kell felnevelnie és tőle kell leválasztani.”

A koca hozzájárulása

A fenntartható és problémamentes termelés a kocával kezdődik. A Topigs Norsvin kocák maguk is robusztusak és szilárd szervezetűek. Ez teszi lehetővé számukra, hogy sok életerős, robusztus kiegyenlített és kezelést nem igénylő almot fialjanak.

Minden megszületett malacot saját anyjának kell felnevelnie és tőle kell leválasztani.

Erős és kiegyenlített almok

20 éve kezdtük el alkalmazni az egyedülálló és ismert malac mérési és életképességi protokollunkat. Ennek az egyik hatása, hogy a kocák egyöntetű, erőteljes és életképes malacokból álló almokat fialnak.

Hatékony tejtermelés

Az újszülött malacok számára az anyakocák teje a legjobb és legolcsóbb táplálék. A kutatóink kapcsolatot találtak a tejtermelés, a szaporaság és az élettartam között és azonosították ennek a természetes mechanizmusnak a genetikai hátterét. A megszerzett ismeretet beépítettük a tenyésztési programunkba. Ez az oka, hogy a Topigs Norsvin kocái hatékony alakítják át a takarmányt tejjé.

Sok alom

Egy jó koca sok almot képes fialni, de ehhez hosszú élettartamra van szüksége. A koca élettartama egy összetett dolog. Ezt számos jellemző befolyásolja, mint a lábak minősége, termékenység és a kondíció. Mivel sok tényező játszik szerepet a hosszú élettartamban, tenyésztési stratégiánkban több szempontból is foglalkozunk vele. Az anyai vonalú genetikánk jól ismert annak magas élettartamáról és az alacsony elhullási arányáról.

Nyugodt anyák

A koca viselkedése jelentősen hozzájárul utódai túléléséhez. Egy nyugodt anya nem nyomja agyon a malacait, elég időt biztosít számukra, hogy kiszopják a föcstejet, és ösztökéli őket, hogy igyanak a csecséből. Mindez az utódok tökéletes indulását eredményezi. A jó kezdetnek az első heteken túlmutató hatása van az almokra. Az erős és egészséges malacok kiváló minőségű hízókká válnak, a tapasztalatok alapján javul az állatjólét szintje, önállóak lesznek, kevesebb gondozást és emberi beavatkozást igényelnek, valamint hatékonyan alakítják át a takarmányt hússá.

A malacok hozzájárulása

A történet másik szereplője a malac. A Topigs Norsvin olyan malacokat és hízókat tenyészt, amelyek életerősek, és természetüknél fogva is túlélnek. Más vonalaknál sokkal jobban meg tudnak birkózni a klimatikus, takarmányozási és állategészségügyi kihívásokkal.

A robusztus és erős sertések a fenntartható és hatékony sertések

Életerősek a születés pillanatától

A Topigs Norsvin kocái életerősebb malacokat hoznak a világra. A malacok korábban és nagyobb mennyiségben veszik fel a föcstejet, ami tökéletes indulást jelent az életre, ami a jó egészségügyi státuszban, robusztusságban és magas túlélési arányban mutatkozik meg. Ezek mind kívánatos tulajdonságok úgy a hatékonyság mind a fenntarthatóság szempontjából.

Megbirkózni a kihívásokkal

A Topigs Norsvin sertések jobban megbirkóznak a kihívásokkal, mint a többiek. Robusztusságuk és természetes ellenállóképességük lehetővé teszi számukra, hogy jobban elviseljék a fertőzőbetegségek és más egészségügyi problémák jelentette kihívásokat.

Valódi csapattársak

Topigs Norsvin egymással jól együttműködő úgynevezett „szociális sertéseket” tenyészt, amelyek könnyen kezelhetőek és magas takarmányfelvételre sarkallják egymást. Ez kevesebb stresszben és jobb kutrica teljesítményben mutatkozik meg, az egész termelési ciklus alatti magasabb és egyöntetűbb növekedés miatt. Mindezek egyenletes, hatékony, problémamentes és zavartalan termeléshez vezetnek a hízlalás során, ami a teljes értékű sertések magas százalékát eredményezi. A Topigs Norsvin sertések fenntartható sertések, amelyek magas szinten termelnek, alacsony antibiotikum-felhasználás, magas állatjólét és alacsony munkaerő-igény mellett.

A bejegyzés megosztása: