CIAB a Topigs Norsvin genetika ukrajnai disztribútora

A Topigs Norsvin Közép-Európa és az ukrajnai Hatékony Állattenyésztésért Központ (CIAB) megállapodást kötöttek a Topigs Norsvin genetika ukrajnai forgalmazásáról. 

Terveink szerint TN70 F1-es kocasüldőket előállító nukleusz állomány kezdi meg működését a közeljövőben Ukrajnában. A saját tenyész-kocasüldő előállítást választó telepeken a Topigs Norsvin InGene technológiát alkalmazzák. 

Az Ukrán Húsipari Szövetség ”Új Sertéstermelés 2025” című nemzeti fejlesztési programjának célja, hogy a sertésállomány újra érje el a 20 milliót. A Topigs Norsvin genetika és a hozzá tartozó szaktanácsadás kiemelt szerepet kap ennek megvalósításában. Az ukrán sertéstenyésztők törekvése az alacsony önköltség és a versenyképesség elérése nemzetközi piacokon is.

Simon Gyula a Topigs Norsvin Közép-Európa ügyvezetője: ”A Topigs Norsvin teljes körű szaktanácsadást biztosít partnereinek Ukrajnában is. Genetikánk minősége és hatékonysága hozzájárul a Szövetség azon törekvéséhez, hogy a sertéshús előállítási költsége Ukrajnában az egyik legalacsonyabb legyen a világon.”

Mykola Babenko a CIAB igazgatója: ”A Topigs Norsvin az új technológiák innovatív bevezetése, valamint a költséghatékony termelés előtérbe helyezésével nyerte el hírnevét. Mindez kiemelkedően fontos az ukrán sertéstenyésztők szempontjából. A Topigs Norsvin genetika potenciálja segíteni fogja az Ukrán Húsipari Szövetséget ambiciózus terveinek megvalósításában.”

A Hatékony Állattenyésztésért Központ (CIAB) 2011-ben alakult sertés és szarvasmarha telepek, integrációk tanácsadására. Szakterületük a technológiai audit, költségcsökkentés, üzemszervezés, gazdaságossági elemzés. Céljuk a telepek jövedelmezőségének növelése optimális működési folyamatok mellett.  www.ciab.expert

A bejegyzés megosztása: