40 millió sertés adata a Pigbase-ben, a Topigs Norsvin tenyésztési adatbázisában

A Pigbase, a Topigs Norsvin tenyésztési adatbázisa, jelenleg már több mint 40 millió tenyészsertésről tárol adatokat. A Pigbase a sertések nukleusz telepekről, árutermelő telepekről és vágóhidakról összegyűjtött adatait tárolja. Ezek mellett genetikai, darabolási, CT vizsgálatok és más, a tenyésztési programunk és kutatásaink során használt innovatív mérési módszerek útján begyűjtött adatokat is tartalmaz.

A 40 milliomodik Pigbase-be bekerült sertés március közepén született a Topigs Norsvin kanadai nukleusz telepén, a Calvern Farmon. A Calvern Farm egy TN Tempo kanvonal tenyészet és része a kanadai Manitoba-ban kiépítendő új tenyésztési infrastruktúrának. Ennek központi eleme az új tesztállomás a Delta Canada, amely a nyárra készül el, és a TN Tempo, valamint a Z anyai vonal egyedeit fogja tesztelni.

A Pigbase összeköti a Topigs Norsvin tenyésztelepeit egymással, ilyen módon létrehozva egy összefüggő nagy tenyészállat állományt. Világszerte összesen 40 ország, több mint 1000 tenyésztelepe része a Pigbase-nek. Ez teszi lehetővé a magasszintű genetikai fejlődés elérését és ennek gyors elterjesztését a világ bármely részén található partnereink számára.

A bejegyzés megosztása: