A Topigs Norsvin megnyitja a Delta Canada kutatóközpontot

A Topigs Norsvin június 27-én tartotta a Delta Canada kutatóközpontjának hivatalos megnyitóját. A megnyitóra közel 1000 vevő és egyéb partner jött el. A globális, sertésgenetikával foglalkozó Topigs Norsvin vállalat további fejlődésében fontos lépés a Delta Canada. Nemcsak az USA és a kanadai vevők ellátása válik egyszerűbbé és gyorsabbá a legújabb, legfejlettebb genetikával, de a világ többi részén is érezteti a hatását. Az első kanok az év végén fogják elhagyni a központot.

Hans Olijslagers, a Topigs Norsvin technológiai igazgatója: „A Delta Canada jelentősen felgyorsítja a Z vonalunk és a TN Tempo genetikai fejlesztését. Ez része a Topigs Norsvin hosszú távú genetikai stratégiájának és fontos eszköze annak a célnak, hogy a következő időszakban megduplázzuk a genetikai előrehaladást.”

Kanadában, a manitobai Woodlands közelében a kutatóközpontot a legújabb technológiával építették, hogy az állatok maximális jólétét, a legmagasabb szintű biológiai biztonságot és a minimális környezeti terhelést biztosítani tudják. A helyszín más sertéstelepektől izoláltan helyezkedik, de közel van a winnipegi Richardson nemzetközi repülőtérhez, mely lehetővé teszi magas állategészségügyi státuszú és a legmagasabb genetikai értékű kanok és sperma exportálását a vásárlók részére. A befektetés teljes értéke 10 millió Euró vagy 15 millió kanadai dollár.

A Delta Canadában 2600 sertést tudnak elhelyezni és évente 7500 TN Tempo vonalú fiatal nukleusz kant és Z vonalú kocát fog tesztelni. A Delta Canada, épp úgy, mint a Delta központ Norvégiában, az egyedi takarmányfogyasztás regisztrációjának céljából IFIR etető állásokkal, valamint CT szkennerrel van felszerelve, mely lehetővé teszi a féltest összetétel, a robusztusság és a húsminőség gyorsabb és pontosabb fejlesztését.

A bejegyzés megosztása: