A Topigs Norsvin új spermahígítót vezet be

A Topigs Norsvin egy új spermahígítót vezet be, a neve Solusem Bio+. Ez a hígító meghosszabbítja az eltarthatóságot, új antibiotikum-összetétele révén a spermiumsejtek hosszabb ideig maradnak termékenyítőképesek. Lehetővé teszi az adagok gyártástól számított hosszabb időn át való felhasználását a termékenység vagy az alomméret csökkenése nélkül. Az új hígító segítségével a mesterséges termékenyítő állomások még tovább tudják emelni termékeik minőségét. A hosszabb eltarthatóság megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a kansperma forgalmazását.

Az új, hosszú élettartamot biztosító hígítót laboratóriumi-, és széles körben telepi körülmények között is tesztelték. Hollandiában 12 hízó előállító telepen több, mint 6500 kocát termékenyítettek a Solusem Bio+ hígítóval előállított kanspermával. A termékenyítéseket a spermaadagok gyártását követően különböző időpontokban végezték, melyeknek nem volt szignifikáns hatása a termékenységi eredményekre. Ezzel megegyezően nem tapasztaltak romlást az alomnagyság és a termékenyülési arány tekintetében sem, mindkettő ugyan olyan magas volt mind a friss, mind a hosszabb ideig tárolt kansperma esetében.

Ezen laboratóriumi és üzemi kísérletek eredményeinek ismeretében a Topigs Norsvin úgy döntött, hogy elkezdi használni a Solusem Bio+ hígítót szabadalmazott hígítójaként. 2019 folyamán kerül bevezetésre első körben azon mesterséges termékenyítő állomásokon, melyek az AIM Worldwide szerződött partnerei. Az AIM Worldwide a Topigs Norsvin mesterséges termékenyítési (AI) „márkája”, amely évente 13 millió adag kansperma előállítását felügyeli világszerte.

A bejegyzés megosztása: