A Topigs Norsvin ezentúl a PRRS rezisztenciát is figyelembe veszi a tenyészérték becslése során

A Topigs Norsvin nemrégiben bevezette a tenyészérték becslésben a WUR SNP használatán alapuló magasabb szintű PRRS rezisztenciára való szelekciót. A WUR SNP egy fontos gén genetikai markere, mely kapcsolatba hozható a PRRS-sel szembeni természetes rezisztenciával.
Számos kutatási kísérlet bizonyította, hogy a kedvező WUR genotípusú sertések ellenállóbbak voltak a PRRS-sel szemben, mely a PRRS vírusfertőződést követő alacsonyabb virus terheltségben és magasabb napi testtömeggyarapodásban mutatkozott meg. Ez azt jelenti, hogy a kedvező genotípusú sertések nagyobb ellenállóképességgel rendelkeznek a fertőzéssel szemben, ezáltal csökkentve a betegség általános gazdasági kártételét
A fokozott természetes PRRS rezisztenciára történő szelekció beillesztése a Topigs Norsvin tenyésztési programjába egy természetes, könnyen hozzáférhető ellenőrzési stratégiát kínál a világ legköltségesebb sertésbetegségére. A WUR SNP genotípusnak a tenyésztési programba történő beépítésével a Topigs Norsvin hatékony védelmi mechanizmust vezetett be e gazdaságilag fontos betegség ellen.
A Topigs Norsvin továbbra is befektet a PRRS és más hasonló speciális betegségek elleni természetes rezisztencia fokozására irányuló, valamint a betegségek jelentette kihívás ellenszerét jelentő robosztusságra való tenyésztésbe. Ez egészségesebb és fenntarthatóbb sertéstenyésztéshez vezet.

A bejegyzés megosztása: