44%-kal kevesebb 1.000 gramm alatti újszülött malac

Az elmúlt években a Topigs Norsvin genetikát használók az 1.000 gramm alatti születési súlyú malacok számottevő csökkenését tapasztalták. A genotípusra vonatkozó információk alapján az 1.000 grammos születési súly alatti malacok száma 2012 és 2016 között 44%-kal csökkent.

Ugyan ezen időszakban az almok kiegyenlítettebbekké váltak, az átlagos születési súly 12%-kal nőtt és az alomlétszám egy malaccal emelkedett.

A kevesebb kis súlyú malacnak és a nagyobb alomkiegyenlítettségnek számos előnye van. A szoptatás alatti kiesés lényegesen csökkent, ami a fiaztató munkaerő-igényének csökkenéséhez és jobb hizlaldai eredményekhez vezet. A magasabb születési súly pozitív hatással van a termelés teljes folyamatára.

Gyakran gondolják, és sok más genetikánál valóban az a helyzet, hogy az alomszám növekedésével csökken a születési súly. A Topigs Norsvin kiegyensúlyozott tenyésztési programjával, az egyedülálló malac mérlegelési protokolljával és a legkorszerűbb tenyész célokkal ez elkerülhető. A Topigs Norsvin kocáit arra tenyésztik, hogy nagyobb almokat fialjanak, nagyobb súlyú és egységesebb malacokat neveljenek. Ez nagyobb hatékonyságot eredményez a sertéshús előállítás teljes folyamatában.

– Kiegyensúlyozott tenyésztés a Topigs Norsvinnal –

A bejegyzés megosztása: