A Topigs Norsvin takarmányozási (munka)csoportot hozott létre a genetika és a takarmányozás jobb összehangolása érdekében

A Topigs Norsvin takarmányozási (munka)csoportot hozott létre a genetika és a takarmányozás jobb összehangolása érdekében

A Topigs Norsvin takarmányos szakemberekből álló külön csoportot hozott létre, a takarmányozás és a genetika jobb összehangolására. A Topigs Norsvin genetikájának gyors fejlesztésével együtt létfontosságú, hogy a kocák és a hízók is megfelelő takarmány ellátásban részesüljenek, és ezzel a magas genetikai kapacitásuk maximális teljesítményt eredményezzen. Az újonnan létrehozott takarmányozási csoportot a Topigs Norsvin különböző országaiból és szakterületeiről származó szakemberek alkotják. A csapat elkötelezett a partnereink telepén a teljes takarmány hatékonyság javításának irányába.

A 10 szakemberből álló csapat ötvözi az egyedülálló szakértelemet a sertés takarmányozás területén. Ez lehetővé teszi a Topigs Norsvin genetikának megfelelő tápanyag igények kidolgozását, és ami csaknem olyan fontos, hogy szaktanácsot adjon a takarmány gyártóknak, takarmányozási tanácsadóknak és a gazdáknak a Topigs Norsvin genetikájának legmegfelelőbb takarmányozásról mind mennyiségi, mind minőségi tekintetben. Ez a takarmányozási munkacsoport fejleszti az olyan online módon elérhető eszközöket, mint a Topigs Norsvin Feeding monitorok: feedmonitor.topigsnorsvin.com.

A modern nagy termelési képességű sertések takarmányozása a genetikához való finomhangolásról szól. A nagy növekedési potenciál miatt minden vonalnak megvan a maga sajátos tápanyag igénye. Ezek vonalanként is különbözőek, de teljesen eltérőek a néhány évvel ezelőtti genetikához képest is, mivel a genetikai fejlesztések jelentős előrelépést mutattak az elmúlt években. A sertések igényeihez és genetikai hátterükhöz igazított precíziós takarmányozás teszi lehetővé a nagyobb takarmányozási hatékonyságot és az alacsonyabb termelési költségeket.